Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

будівництво

Вівторок, 18 квітня 2017, 13:54

Фірмі Копитка заборонили зводити багатоповерхівку у Львові

будівництво

Будівництво на вул. Личаківській, 259 у Львові визнали незаконним.

Про це повідомила прес-служба ДАБІ України.

Зокрема, Львівський апеляційний адміністративний суд підтвердив законність рішення ДАБІ у Львівській області щодо самочинно збудованого багатоквартирного будинку в Львові.

Зазначимо, будінспекція провела позапланову перевірку будівництва багатоквартирного будинку із офісами на першому рівні на вул. Личаківська, 259 у Львові за результатами якої встановила, що що замовник будівництва, ТзОВ «Лідер Моноліт», подав декларацію з недостовірними даними.

Підприємство не мало містобудівних умов і обмежень забудови цієї земельної ділянки та позитивного експертного звіту щодо проходження Державної експертизи.

Відтак, будроботи на цій земельній ділянці проводилися незаконно, тому ДАБІ скасувала реєстрацію декларації про початок виконання робіт та видала припис про усунення порушень.

Після оприлюднення цього рішення забудовник оскаржив дії ДАБІ у судовому порядку, однак суд першої інстанції прийняв рішення на користь Держархбудінспекції, а згодом Львівський апеляційний адміністративний суд підтвердив законність рішення буд інспекції та постановив знести забудову.

Як йдеться у єдиному державному реєстрі юридичних осіб, ТзОВ «Лідер Моноліт» зареєстроване у Львові на вул. Личаківська, 259, засновником підприємства є Богдан Копитко, що проживає у селі Старе Село Пустомитівського району. Фірма займається будівельно-монтажними роботами, будівництвом житлових і нежитлових будівель.

Нагадаємо, Варіанти дослідили ситуацію із незаконними забудовами у місті та дізналися як забудовують історичну частину Львова, яка входить до списку світової спадщини ЮНЕСКО.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.