Петро Яцишин,  19 квітня 2017

Тарас Онисько: Я звик працювати на всі сто відсотків

Розмова зі шіфт-лідером компанії Фуджікура Тарасом Ониськом.

Варіанти продовжують знайомитися з працівниками компанії Фуджікура.

Тарасе, а хто такий шіфт-лідер? Доволі не часто доводиться чути про таку посаду.

Шіфт-лідер – це старший майстер зміни. У моєму випадку – це старший зміни відділу виробництва.

Коли Ви йшли на роботу в компанію, то одразу на цю посаду?

Звичайно, що ні. Я прийшов в компанію на роботу 17 листопада 2016 року. До цього більшість часу працював в торгівлі. Але в мене був досвід роботи на виробництві, зокрема, на керуючих посадах.

Але, коли дізнався про Фуджікуру, то вирішив кардинально змінити своє життя і пов'язати його з цією компанією. Хоча моя дружина була категорично проти цього. Були певні сумніви щодо заробітної плати і щодо самої роботи у змінах тощо.

Але Ви наважилися і пішли працювати оператором?

Саме так, прийшов і почав працювати оператором у відділі виробництва. Але за неповних п'ять місяців, без всяких зв'язків чи домовленостей, я виріс зі звичайного оператора до старшого зміни.

Тобто робота Вам пішла легко, наскільки я розумію?

З першого дня роботи я проходив теоретичне навчання, а коли вперше вийшов на практичне навчання, то мені стало цікаво чи буду я справлятися з цим, адже все-таки це нова сфера діяльності. Але інтерес та бачення цілі в перспективі взяло верх. І зараз я не шкодую, що зробив цей вибір.  

А скільки часу Ви пропрацювали саме оператором?

Десь до місяця часу. Але я одразу так якось поставився до роботи, що не так вдарився в теорію, як в практику. На практичному стажуванні я за два дні виконував на повноцінному кроці норму, яку виконувала вся бригада, яка вже працювала до того близько півроку.

У мене була ціль всього навчитися і надалі удосконалювати свої навики. Ще, коли я сидів у навчальному класі, то одна з тренерок сказала, що з нашої групи через місяць часу вона бачить як мінімум двох полівалентів (працівник, який знає весь процес виробництва на лінії). Думок про майстра зміни у мене навіть не було.

Але ставлення до роботи і допомога керівництва довели, що немає нічого нереального.  Всіх цілей, якщо до них йти почергово, можна досягти. І не через п'ять-десять років. Компанія Фуджікура мені й подобається саме тим, що тут кожна людина може прокласти собі шлях кар'єрною ланкою власним розумом та бажанням працювати. І я якраз показовий приклад цього.

Але, я так розумію, що між оператором і шіфт-лідером була ще якась посада?

Так. Через місяць часу я став лідером (бригадиром). І почав керувати тими людьми, які колись мене навчали цієї роботи, за що їм безмежно вдячний. Але завдяки їхній адекватності та розумінню це не були якісь надреальні зусилля. Вони мені усі  допомагали якомога швидше навчитися нових обов'язків та краще налагодити процес роботи. І нам це вдалося.

Звичайно, що ситуації бували різні, бо лідер мусить бути другом, психологом, мамою, татом тощо. Але у мене таке кредо, що на роботі є ціль, яку потрібно досягати кожного дня, а все решта – вдома. Тому через три місяці з лідерів мене перевели у шіфт-лідери. У мене підпорядкуванні приблизно триста працівників підприємства.

Які Ваші обов'язки?

Я організовую увесь безперебійний процес виробництва. Відповідаю за роботу бригадирів своїх ліній. Перед початком кожної зміни у нас з бригадирами є наради, де вказуються цілі на робочий день. Також ми аналізуємо ситуацію попереднього дня, усі помилки. Визначаємо, чому ми не досягнули поставленої цілі або в чому ми перевиконали завдання. Аналізуємо весь процес роботи, щоб мати чітке поняття як рухатися дальше, аби досягти поставлених завдань.

Також у нас відбуваються бесіди з операторами щодо усіх нюансів робочого процесу: вказуємо на помилки кожного з працівників, надаємо поради, як вийти з тих чи інших ситуацій. Я сам вчився на власних помилках і намагаюся, щоб й інші не припускалися їх. Тому намагаюся надати якомога більше інформації, щоб люди розуміли, що вони мають робити. Колись стільки ж інформації мені надавало моє українське та румунське керівництво.

Чи легко знаходите спільну мову з керівництвом?

Так. Ми маємо спільні наради і збори, щоб обговорити робочий процес, подискутувати та порозумітися. Ситуації є  різні. Але керівництво зацікавлене вказати на мої помилки і я це розумію, оскільки від моєї подальшої роботи залежить не лише мій результат, але й всього підприємства. Лише разом ми зможемо досягти цілі, а цілі в нас амбітні і нам не варто зупинятися.

Я звик працювати на всі сто відсотків. Хоча мені ще багато треба чому вчитися. Вчитися треба все своє життя, і я розумію, що для того, щоб вивчити весь процес досконало, потрібно більше часу.

З Ваших слів зрозуміло, що Ви і не шкодуєте цього часу для навчання та роботи?

Я іду на роботу з задоволенням. Мені подобається те, що я роблю. Може не завжди подобається те, як я це зробив, але це вже інше питання. Намагаюся удосконалюватися і тому багато працюю понаднормово. Поки не налагоджений весь процес роботи, то є багато речей, яких не встигаєш зробити за зміну. Але я не нарікаю, бо людина, яка нарікає на життя, нарікатиме й на будь-яку роботу. Кожна людина, яка йшла працювати на підприємство, знала на що вона йде.

Мене все влаштовує і я дякую своїй сім'ї, своїй дружині за розуміння та підтримку. Хотілося б більше часу проводити вдома, але щоб щось збудувати, потрібно закласти фундамент чи посадити дерево. Для цього потрібен час та терпіння. Я вірю, що спільними зусиллями і любов'ю до роботи у нас все вдасться.

Компанія Фуджікура запрошує до своєї команди ініціативних, цілеспрямованих, активних та працювитих людей. Звертайтеся за телефонами 063 202-4001, 097 126-9769, 066 105-0008, 095 092-0390. Будемо раді Вас бачити.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.