Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

сміттєвіз

Понеділок, 24 квітня 2017, 15:32

Львівська облрада виділить 15 мільйонів містам, що підписали сміттєвий меморандум

сміттєвіз

Завтра на сесії обласної ради депутати мають виділити перших 15 млн грн на закупівлю техніки для полігонів Львівщини.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів із засідання постійної комісії Львівської облради з питань екології та природних ресурсів.

Як розповів перший заступник голови Львівської обласної ради Андрій Білоус, завтра, 25 квітня, на сесії депутати будуть затверджувати перелік природоохоронних заходів, в тому числі виділятимуть кошти й на потреби міст, які узгоджені в межах меморандуму щодо ТПВ.

"Із передбачених обласною радою 30 мільйонів завтра розглядатиметься виділення 15 мільйонів, які підуть на придбання техніки, зокрема сміттєвозів, бульдозерів, тракторів для полігонів Львівщини. Інші 15 мільйонів винесемо на сесію, що відбудеться 11 травня, адже ці кошти підуть на виготовлення проектно-кошторисної документації полігонів чи рекультивації. Проте міські голови ще не встигли оперативно подати свої запити", – зазначив андрій Білоус.

Відтак Мостиська, Стебник, Новий Калинів, Рудки, Шегині, Яворів отримають по 1,2 млн грн; Буськ, Дрогобич, Жидачів, Перемишляни, Новояворівськ, Миколаїв – по 1,8 млн грн; Хирів – 780 тис. грн, Борислав – 550 тис. грн, Моршин – близько 400 тис. грн.

Нагадаємо, у п'ятницю, 21 квітня, Львівська міськрада, обласна рада, облдержадміністрація та 19 міських рад області підписали меморандум, згідно з яким протягом двох років прийматимуть на свої полігони львівське сміття.

Взамін за це міські ради області за два роки отримають від львівської влади 200 млн грн на рекультивацію та впорядкування своїх сміттєзвалищ.

Зауважимо, про таку ініціативу щодо рекультиавації сміттєзвалищ Львівщини в обласній раді говорили ще наприкінці лютого. Тоді ж Андрій Білоус розповідав, що офіційно в області зареєстровано 20 полігонів ПТВ.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.