Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Андрій Садовий

Четвер, 27 квітня 2017, 10:05

Зі Садовим судитимуться через Монумент Слави

Андрій Садовий

Якщо протягом двох тижнів у Львові не демонтують символи комуністичного режиму, зі Садовим судитимуться через бездіяльність.

Про це повідомила прес-служба Української Галицької Партії.

"Львівська влада вперто не виконує закон "Про декомунізацію". У Львові й досі збережені радянські зірки на Монументі Слави, меморіальні таблиці письменнику Ярославу Галану, творчість якого була пронизана ненавистю до національно-визвольних змагань українців та греко-католицької церкви, а також пам'ятник Валентині Терешковій, першій жінці-космонавтці, яка зараз є депутатом Держдуми Росії від партії "Єдина Росія", і яка проголосувала за анексію Криму в 2014 р. Ці особи внесені Українським інститутом національної пам’яті до списку постатей, які підлягають декомунізації. Проте у Львові цього ніби не чують", – йдеться у повідомленні.

Відтак у міського голови Львова Андрія Садового вимагають демонтувати п’ятикутну зірку із зображенням Кремля на Монументі Слави, провести громадські слухання щодо подальшої долі монументу, а також демонтувати таблиці Ярославу Галану (вул. Стрийська, 46ц та вул. Героїв Майдану, 18) і пам’ятник Валентині Терешковій (Виговського, 32).

Із цього приводу до Андрія Садового звертаються вже втретє. І якщо мер протягом двох тижнів не демонтує згадану комуністичну символіку у місті, то депутат Тарас Чолій звертатиметься до суду через бездіяльність міського голови Львова.

Зазначимо, у Львові неодноразово піднімали питання щодо демонтажу Монументу Слави ще з 2014 року.

Навесні минулого року на сесії Львівської міськради депутати від Української Галицької Партії вже вимагали знести Монумент Слави у межах закону про декомунізацію. 

Також наприкінці квітня минулого року у Львові невідомі розмалювали Монумент Слави у синьо-жовті кольори. А влітку минулого року Монумент Слави обладнали камерами відеоспостереження.

Верховна рада увічнила перемогу над нацизмом та заборонила використання комуністичної символіки в Україні 9 квітня 2015 року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.