Шахта "Лісова" планувала відлучитись від ДП "Львіввугілля", профспілки проти

П'ятниця, 5 травня 2017, 14:45

Про спробу відокремлення шахти голову Незалежної профспілки гірників України Михайла Волинця повідомили два дні тому.

Про це вчора на прес-конференції розповіли лідери шахтарських профспілкових організацій.

Так, голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець повідомив, що йому стало відомо про спробу шахти відлучитись від держпідприємства 3 травня.

"Я вчора вранці отримав листа від нібито колективу шахти "Лісова" і двох профспілок адресований Прем'єр-міністру, міністру енергетики, мені, Віталію Оніжуку про те, що колектив шахти лісова вимагає виходу з ДП "Львівугілля" на самостійні хліби. Журналісти дізнались про цей лист і цікавились у мене цією інформацією. Я почав цікавитись. Що мені стало відомо? 

Міністр який "під занавіс" відставки вирішив собі зробити подаруночок і "витягнути" її – покерувати як власним бізнесом", – розповів Михайло Волинець.

Михайло Волинець також додав, що є постанова Кабінету міністрів про виведення шахти з цілісного майнового комплексу. 

Голова первинної організації незалежної профспілки гірників шахти "Новомостівська" Василь Лесняк підтвердив що збори трудового колектву шахти проводились. Він розповів, що є люди, які зацікавлені у відокремленні від цілісного майнового комплексу ДП "Львіввугілля" кількох шахт. 

"Шахти, які є у ДП "Львіввугілля" один одному допомагають: передають обладнання, людей. Якщо висмикнути одну шахти чи іншу, все розвалюється, тому що немає державної підтримки, один одному ми не зможемо допомогти, місцеві люди залишаються без роботи", – прокоментував ситуацію Василь Лесняк.

Він додав, що шляхом звернення у суди буде дізнаватись правомірність рішення про вихід шахти з держпідприємства.

Віталій Оніжук зазначив, що до спроби відокремлення шахти причетний її директор Дзік Ігор Григорович.

Додамо, 24 квітня Червоноградська міська рада звернулась до органів державної влади та лідерів шахтарських профспілок України і закликала їх не допустити відокрмелення шахти "Лісова", залишити ДП "Львіввугілля" одним цілісним комплексом. Це звернення також оприлюднено на офіційному сайті ДП "Львіввугілля".

Мітки: відео, ДП «Львіввугілля», Червоноградська міська рада