Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

е-квиток

Неділя, 7 травня 2017, 16:35

Закон щодо запровадження Е-квитка у міському пасажирському транспорті набув чинності

е-квиток

Сьогодні набуває чинності закон щодо запровадження електронного квитка у міському пасажирському транспорті.  

Нагадаємо, закон був ухвалений Верховною Радою 17 січня, підписаний президентом 3 лютого, опублікований в газеті «Голос України» 7 лютого і набув чинності через 3 місяці після опублікування.

Згідно закону, органам місцевого самоврядування надані повноваження з введення автоматизованої системи обліку оплати проїзду, установлення порядку її функціонування, а також форм носіїв, видів, порядку обігу й реєстрації проїзних документів, також з визначення особи, уповноваженої стягувати плату за транспортні послуги у разі впровадження автоматизованої системи обліку оплати проїзду.

Також закон установлює обов'язковість забезпечення пільгових категорій населення електронними квитками в населених пунктах, де впроваджена автоматизована система обліку оплати проїзду, і обов'язку для пасажирів здійснювати реєстрацію проїзних документів у населених пунктах.

Крім того, документ передбачає збільшення штрафу за безквитковий проїзд пасажира в міському транспорті з 20-кратного до 30-кратного розміру вартості проїзду.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.