Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

9 травня

Вівторок, 9 травня 2017, 16:24

На львівському Пагорбі Слави символічно палили георгіївську стрічку

9 травня

Офіційні урочистості приурочені Дню перемоги у місці вшанування полеглих у Другій світовій війні минули без конфліктів.

Про це повідомляють журналісти Варіантів.

Сьогодні з десятої ранку у Львові на меморіальному комплексі "Пагорб Слави" ветерани Другої світової війни та члени їхніх родин клали квіти на могили полеглих та до "Вічного вогню". 

Як розповів під час брифінгу заступник начальника Головного управління національної поліції у Львівській області Андрій Таран, одна з пенсіонерок прийшла на Пагорб Слави з георгіївською стрічкою, яку зняла добровільно після профілактичної розмови. 

Згодом георгіївською стрічку спалили при вході до меморіального комплексу "Пагорб Слави" представники ВО "Свобода". 

Після офіційних заходів до входу на меморіал працівники національної поліції та націоналістичних організацій мали профілактичну розмову з громадянином, який також прийшов з георгіївською стрічкою. Поліцейські пояснили йому, що публічне використання комунічтичної символіки заборонене відповідно до закону "Про декомунізацію". Він відмовився добровільно зняти стрічку, відтак активіст з "Правого сектора" зірвав її.

Зазначимо, сьогодні під час заходів приурочених 9 травня до охорони громадського порядку у Львові було залучено близько семисот правоохоронців. Також на заходах були присутні члени націоналістичних організацій: "Правий сектор", політичної партії "Національний корпус", всеукраїнського об'єднання "Свобода".

Нагадаємо, вранці на урочисте покладання квітів до Монументу Слави у Львові прибув лише один ветеран війни Володимир Сідевич.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.