Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

Середа, 10 травня 2017, 18:29

У Львові починають вручну сортувати ПЕТ-пляшки і плівку

Компанія "ГрінКо Захід" почало цим займатись у цеху, що у промисловій зоні "Львівхімсільмаш".

Як стало відомо Варіантам з власних джерел, у цеху що на території промислової зони "Львівхімсільмаш", "ГрінКо Захід" завезло партію пластикових пляшок і поліетиленової плівки для подальшого пресування і вивозу зі Лвьова для утилізації.

У коментарі Варіантам директор  "ГрінКо Захід" Олександр Залєвський розповів, що така діяльність тут не є заборонена, і підприємство має усі необіхдні для цього документи. За його словами, коли громадським активістам, що блокують сміттєпресувальний цех, стало відомо про завезення у цех ПЕТ-пляшок і плівки у цех, вони обурились. Також він додав, що сьогодні у цеху були працівники Державної екоінспекції у Львівській області та працівники Департаменту екології і природних ресурсів ЛОДА. Підприємець заявив, що автоматизоване сортування сміття на спеціалізованій лінії здійснюватиметься. лише після громадських слухань. Крім того, йому відомо що у інших цехах на території промзони "Львівхімсільмаш" ведеться сортування твердих побутових відходів.

На місце за викликом Олександра Залєвського прибули поліцейські. Цю інформацію підтвердив начальник відділу екологічної експертизи, нормування атмосферного повітря та поводження з відходами Департаменту екології та природних ресурсів ЛОДА Назарій Сорока.

"Доступ до в'їзду в цеху перекрито. Люди не проти того щоб тут сортували і пресували пластик, однак вимагають пред'явлення низки документів, що підтверджують правомірність оренди і використання цеху, а також документів, що підтверджують право підприємства на конкретну економічну діяльність (сортування, переробка сміття). Директор підприємства повідомив що у нього такі документи є.

Також вони вимагають вивезення з цеху непосортованого сміття, що лежить тут не один місяць. На прохання Департаменту екології Олександр Залєвський пообіцяв сьогодні-завтра це сміття забрати звідси.

На переробку ПЕТ-пляшок в обсязі до 100 тонн дозвільної документації не видають. На більший обсяг наразі ніхто не видає, бо нема порядку видачі", – прокоментував ситуацію Назарій Сорока.

У коментарі Варіантам юрист-адвокат компанії "Санком Львів", що здійсюнє вивіз сміття з частини Шевченківського району, Роман Білецький розповів, що органи місцевого самоврядування у Львові та області заохочують здійснювати роздільний збір сміття з метою зменшення навантаження на сміттєзвалища.

Нагадаємо, що "ГрінКо Захід" підтримує вимогу громадськості щодо налагодженння системи роздільного збору, сортування та утилізації твердих побутових відходів у Львові.

У лютому компанія представила реєстрову картку об'єків утворення і переробки відходів, повідомила Департамент екології, про свої плани переробляти тверді побутові відходи у певній кількості.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.