Петро Яцишин,  19 травня 2017

Лідія Заруцька: Для мене було принципово працювати вдома

Розмова з техніком підготовки виробництва компанії Фуджікура Лідією Заруцькою.

Варіанти продовжують знайомитися з працівниками компанії Фуджікура.

Лідо, в чому полягає Ваша робота?

У підготовці робочого місця перед тим, як мають прийти працівники.

Як саме і що саме Ви робите?

Ми готуємо усю технічну документацію та  візуальні інструкції. І, звичайно, основна мета інженерії – впровадження змін відповідно до технологічного процесу.

Тобто Ви готуєте детальні креслення, інструкції для операторів виробничих ліній?

Так. Я, зокрема, працюю у виробництві. Готуємо на комп'ютері технічну документацію – це правильний розподіл послідовності виконання роботи оператором. А також візуальні зображення мережі у зменшеному вигляді з усіма позначеннями, щоб оператор міг з легкістю зорієнтуватися, як і що потрібно виміряти та виготовити.

Ви ці креслення кожного дня нові розробляєте?

Ні, звичайно. У залежності від побажань замовника. Але процес потрібно підтримувати щодня. Також є варіанти мереж, які ми ще не робили і треба готувати нові  інструкції. Ми дивимося скільки людей потрібно для цієї лінії виробництва і на кожну людину розбиваємо покроково весь робочий процес на кресленні. Щоб так не було, що одна людина робить все, а хтось нічого.

Кожен є ланкою великого процесу і кожен має перед собою свою інструкцію. Тому, навіть людина, яка ніколи до того не працювала на підприємстві, на виробництві і не має відповідних навиків, зможе зорієнтуватися по кресленнях, що і як має робити. Кожен оператор має свою інструкцію.

Скільки всього техніків працює на Вашому проекті?

Нас є двоє людей. Мій напарник займається оновленням системи, а я контролюю процес на виробництві.

 

Чому Ви обрали цю компанію і таку роботу?

Ви знаєте, це дуже цікаво, це нова сфера, якої не вчать, наприклад, в університеті. Я прийшла на роботу в компанію в березні 2016 року з декретної відпустки. Я знала, що хочу саме сюди, бо це новий старт. Це компанія, де можна себе реалізувати та йти далі кар'єрною драбинкою. А для мене це ще й можливість працювати з моєю технічною освітою.

Я  закінчила НУ "Львівська Політехніка", Інститут телекомунікацій, радіоелектроніки та електронної техніки і для мене було принципово знайти роботу саме вдома, в Україні. Не хотіла їхати працювати за кордон, бо все-таки там ти ніхто і до тебе завжди буде відношення як до заробітчанки. А вдома, якщо є велике бажання, то звичайно, що можна себе реалізувати.

Не було страшно йти працювати оператором?

Ні, бо  в мене не було жодного досвіду, але треба ж було з чогось починати. Я дуже хотіла реалізовуватися. От і пропрацювала більше, ніж півроку оператором. А потім було оголошення про набір у відділ інженерії. Я успішно пройшла дві співбесіди в наших румунських колег, пізніше мала випробувальний термін на посаду техніка, а потім мене таки призначили на цю посаду.

Вам подобається працювати техніком?

Інженерія відкриває всю сферу відділу виробництва, надає можливість побачити всю картину кабельних мереж. Мені подобається впроваджувати нові зміни у виробництво, покращувати саме виробництво для економії робочого часу та задля якості мереж.

І моя робота – це не лише спілкування з машинами. Це спілкування з величезною кількістю людей з різних відділів та сфер, починаючи від відділу якості і до операторів, лідерів і так дальше. Впровадження нових планів замовника – це величезна колективна та злагоджена робота усіх.

У цій великій праці Вам допомагає керівництво? Знаходите спільну мову?

Звичайно. Керівництво лояльне, йде на зустріч та допомагає. Допомагають і вчити, і пояснюють, коли треба. Як і в кожній роботі кожної галузі є свої певні робочі моменти і наша компанія не виняток. Це всі розуміють.

А які у Вас амбіції на майбутнє?

На даний час моя мета – це процес-інженер. Це така середня ланка між техніком та продукт-інженером. Буду намагатися досягти цієї мети. І всім бажаю, хто вагається і шукає роботу, щоб йшли, не боялися пробувати, адже спроба грошей не коштує. А рухатися далі треба.

Ваша сім'я підтримує Вас у праці?

Так, мене дуже підтримують. Я готувала своїх рідних до цієї праці. Вони знали куди я йду і на що я йду. Бо трапляються різні ситуації на роботі, коли треба залишитися і щось доопрацювати, або попрацювати на вихідних. А коли є підтримка рідних, то все дякувати Богу вдається.

Компанія Фуджікура запрошує до своєї команди ініціативних, цілеспрямованих, активних та працювитих людей. Звертайтеся за телефонами 063 202-4001, 097 126-9769, 066 105-0008, 095 092-0390. Будемо раді Вас бачити.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.