Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Володимир Парасюк

Вівторок, 23 травня 2017, 14:30

Парасюк не голосував за збільшення частки української мови на ТБ

Володимир Парасюк

Верховна Рада зобов'язала збільшити частку української мови на телебаченні до 75%.

Сьогодні Верховна Рада прийняла законопроект "Про внесення змін до деяких законів України щодо мови аудіовізуальних (електронних) засобів масової інформації". Це рішення підтримали 269 народних депутатів.

Зокрема, відтепер для телерадіоорганізацій загальнонаціональної категорії мовлення, частка передач або фільмів українською мовою має становити не менше як 75% протягом доби у кожному з проміжків часу з 7:00 до 18:00 та з 18:00 до 22:00.

Для регіональних та місцевих мовників частку передбачили на рівні 50%.

Також передбачається встановити обов’язкову частку передач новин державною мовою, а саме не менше 75% від загальної тривалості всіх передач новин у кожному з проміжків часу з 7:00 до 18:00 та з 18:00 до 22:00.

Як йдеться у пояснювальній записці до законопроекту, фільми та передачі, які не є власним продуктом телерадіоорганізації та виконані не державною мовою повинні бути субтитровані державною мовою.

Із львівських нардепів законопроект підтримали: Андрій Кіт (Блок Петра Порошенка), Богдан Дубневич (Блок Петра Порошенка), Ярослав Дубневич (Блок Петра Порошенка), Оксана Юринець (Блок Петра Порошенка), Михайло Бондар (Народний фронт), Микола Величкович (Народний фронт), Ігор Васюник (Народний фронт), Микола Кадикало (Народний фронт), Андрій Левус (Народний фронт), Михайло Хміль (Народний фронт), Тарас Батенко (позафракційний), Дмитро Добродомов (позафракційний), Богдан Матківський (позафракційний), Остап Єднак (позафракційний), Андрій Парубій (позафракційний), Олег Мусій (позафракційний), Ганна Гопко (позафракційна), Олег Березюк (Самопоміч), Олег Лаврик (Самопоміч), Ірина Подоляк (Самопоміч), Лев Підлісецький (Самопоміч), Олексій Скрипник (Самопоміч), Руслан Сидорович (Самопоміч), Любомир Зубач (Самопоміч), Сергій Кіраль (Самопоміч), Юрій Шухевич (Радикальна партія Олега Ляшка).

Були відсутні: Андрій Лопушанський (Блок Петра Порошенка), Наталія Кацер-Бучковська (Народний фронт), Володимир Парасюк (позафракційний), 

Не голосували: Андрій Антонищак (Блок Петра Порошенка),

Утрималися: Ігор Шурма (Опозиційний блок), а Тарас Козак (Опозиційний блок) проголосував проти.

Нагадаємо, ще у березені Верховна Рада прийняла цей законопроект у першому читанні.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.