Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

сміттєсортувальна лінія

Вівторок, 23 травня 2017, 15:09

Французи обрали ділянку для сміттєпереробного комплексу у Львові

сміттєсортувальна лінія

Експерти французької компанії Egis рекомендують збудувати сміттєпереробний комплекс на території ТЕЦ-2.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

За словами керівника проекту французької компанії Egis, що працює над проектом стратегії поводження з сміттям у Львові, Крістофера Раунда, за два місяці було проаналізовано три земельні ділянки: ТЕЦ-2, кар’єр у Добрянах і територію в селі Новий Яр. 

З них, за висновками експертів, найкращою для будівництва сміттєпереробного комплексу є ділянка на території ТЕЦ-2, що на вул. Пластовій, 125.

Як заявив Крістофер Раунд, наступний етап в роботі компанії – рекультивація полігону в Грибовичах. Цей проект розбито на кілька етапів, зроблено пріоретизацію, аби не було подальшого негативного впливу на екологію. Фахівці зараз опрацьовують кілька варіантів, враховуючи стабільність полігону, наявність фільтратів, газу тощо. 

Нагадаємо, 17 березня Львівська міська рада підписала меморандум про співпрацю з французькою компанією Egis, яка за за 650 тисяч євро мала підготувати комплексне дослідження і стратегію міста у сфері поводження з твердими побутовими відходами. 

Кошти надав Фонд вивчення і підтримки приватного сектору (FASEP) генерального казначейства Франції.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.