Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Наш край

nash-kray.lviv.ua

Прес-реліз,   Середа, 24 травня 2017, 12:23

Уряд не має права вимагати від людей купувати вже зароблену пенсію – "Наш край"

Наш край

Проект пенсійної реформи від Кабміну підміняє справжню пенсійну реформу торгівлею страховим стажем. 

Про це заявив голова Львівської міської організації "Наш край" Олег Баляш, коментуючи презентацію пенсійної реформи уряду.

Він переконаний, що уряд має не вимагати від людей купувати вже зароблену пенсію і шантажувати суспільство, а виконувати ззакон та осучаснити пенсії.

"Це підміна реформи, адже уряд планує лише підвищення вимог до страхового стажу для виходу на пенсію та можливість його докупити, якщо не вистачає", – зазначив Баляш.

Політик вважає, що влада має розпочати загальнонаціональне публічне обговорення пенсійної реформи за змістом.

"Замість публічного обговорення проблемних питань пенсійних новацій уряд озвучує виключно популістські положення реформи", – переконаний він.

Баляш наголосив, що позиція "Нашого краю" залишається незмінною – влада має дотримуватись пенсійного законодавства та негайно осучаснити пенсії незалежно від пенсійної реформи.

Нагадаємо, 17 травня на засіданні Уряду представлені основні положення проекту Закону України "Про внесення змін до деяких законів України щодо підвищення пенсій", який має запрацювати після ухвалення українським Парламентом з 1 жовтня 2017 року.

Як відомо, у Меморандумі з МВФ про економічну і фінансову політику у розділі про пенсійну реформу влада визнає необхідність реформування пенсійної системи.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.