Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

шахта "Степова"

Вівторок, 30 травня 2017, 10:32

На відновлення шахти "Степова" виділено 200 мільйонів

шахта "Степова"

Цьогоріч з державного бюджету виділено 1,8 млрд грн на оновлення 29 українських шахт.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Як заявив вчора, перебуваючи з робочим візитом на Львівщині, міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик, уряд розробив концепцію реформування вугільної галузі країни до 2020 року.

"У середу Кабмін прийняв концепцію реформування вугільної галузі, тобто план дій її реалізації. Вона передбачає збільшення видобутку газової групи вугілля, оскільки є така потреба в Україні. Ми також ставимо завдання, щоб українські шахти були бездотаційними, самодостатніми і прибутковими, а отже, одночасно розв’язати питання соціальної сфери та екології в шахтарських регіонах. Якщо нам це вдасться реалізувати – уже за рік і два місяці в нас практично не буде збиткових шахт", – зазначив Ігор Насалик.

За його словами, цьогоріч з державного бюджету передбачено 200 мільйонів гривень на закупівлю засобів захисту для шахтарів, а на нове обладнання з держбюджету виділено 1 млрд 800 млн грн на 29 українських шахт.

З цієї суми 228 млн грн передбачено на оновлення обладнання шахти "Степова".

Нагадаємо, 2 березня на шахті "Степова №10" державного підприємства "Львіввугілля" у селі Глухів Сокальського району внаслідок вибуху сталося обрушення породи у зоні якого знаходилися 34 гірники. Внаслідок цього 8 гірників загинуло. 

У квітні спеціально створена комісія оприлюднила основні причини аварії на шахті "Степова", насамперед це порушення правил безпеки.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.