Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

шахта "Степова"

Середа, 12 квітня 2017, 14:26

Гірники на шахті "Степовій" загинули через порушення правил безпеки

шахта "Степова"

Геннадій Зубко назвав причини аварії на шахті "Степова".

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Як заявив сьогодні віце-прем'єр Геннадій Зубко, основними причинами аварії на шахті "Степова" ДП "Львіввугілля" стали порушення в роботі систем провітрювання, безпеки УТАС і УГК та порушення в питаннях охорони праці.

"Недостатнє провітрювання втричі менше норми стало передумовою вибуху. Кабельна продукція не відповідає вимогам. Не спрацювали системи УТАС і УГК, які давали збої понад двадцять разів з 20 лютого по 2 березня. Питання охорони праці було порушено", – наголосив Геннадій Зубко. 

За його словами, для уникнення повторення аварій потрібно вирішити питання блокування рахунків шахт, через що заходи, призначені на охорону праці, недостатньо фінансуються.

Додамо, прем'єр-міністр Володимир Гройсман доручив передбачити 200 млн грн на засоби особистого захисту шахтарів.

Нагадаємо, 2 березня на шахті "Степова №10" державного підприємства "Львіввугілля" у селі Глухів Сокальського району внаслідок вибуху 8 гірників загинуло. 

Наразі шахта не працює, тут здійснюються гірничо-рятувальні роботи щодо зменшення вмісту метану у повітрі, а на момент обвалу у неї не було належно оформленого дозволу на проведення небезпечних робіт.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.