Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

шахта "Степова"

Понеділок, 27 березня 2017, 17:17

У шахті "Степовій" неправильно працювала система безпеки УТАС, – Зубко

шахта "Степова"

Геннадій Зубко назвав остаточні причини аварії на шахті "Степова".

Про це повідомила прес-служба Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України.

Як заявив сьогодні під час брифінгу віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, урядова комісія завершила розслідування причин трагедії на шахті "Степова" ДП "Львіввугілля".

"Ми детально проаналізували роботу шахти "Степова", починаючи з 25 лютого 2017 року, та визначили головні причини трагедії. Це: невідповідність роботи системи безпеки УТАС; недотримання норм провітрювання у шахті; відсутність дозвільної документації на виконання небезпечних робіт, термін якої був припинений ще 14.11.2016 року. Ці висновки будуть зазначені в рекомендаціях щодо перевірки всіх шахт України та розглянуті на найближчому засіданні уряду", – наголосив Геннадій Зубко.

За його словами, проблема відсутності дозвільної документації також є на іншій шахті ДП "Львіввугілля" – Червоноградській.

Зубко додав, що буде створена окрема робоча група з фахівців як комісії, так і експертів інститутів для перевірки можливостей роботи систем УТАС на інших шахтах вугільної галузі України.

Нагадаємо, 2 березня на шахті "Степова №10" державного підприємства "Львіввугілля" у селі Глухів Сокальського району внаслідок вибуху 8 гірників загинуло. 

Наразі шахта не працює, тут здійснюються гірничо-рятувальні роботи щодо зменшення вмісту метану у повітрі, а на момент обвалу у неї не було належно оформленого дозволу на проведення небезпечних робіт.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.