Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

вшанування пам'яті

Вівторок, 30 травня 2017, 11:36

У Львові вшанували пам'ять загиблих на Грибовицькому сміттєзвалищі рятувальників

вшанування пам'яті

Сьогодні у Львові – день жалоби за рятувальниками, що рік тому загинули внаслідок трагедії на Грибовицькомц сміттєзвалищі.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів із місця події.

Сьогодні, 30 травня, під стінами Львівської міської ради зібрались активісти та небайдужі містяни, аби вшанувати пам'ять трьох рятувальників та еколога ЛКП "Збиранки", які загинули на Грибовицькомі сміттєзвалищі.

"Рівно рік тому три рятувальники й інженер-еколог ЛКП "Збиранка" загинули на Грибовицькому сміттєзвалищі внаслідок обвалу, який стався через чиюсь безгосподарність. Цих людей нема, а до сьогодні ніхто не покараний. Я знаю, що сьогодні в Жовкві, в Раві-Руські проходять панахиди за загиблими, а у Львові, наскільки мені відомо, ніяких поминальних заходів немає. Ми подумали, що, можливо, хтось із львів’ян захоче принести квіти і вшанувати пам’ять цих хлопців, тому поставили під мерією, на центральній площі міста, столик із фотографіями. І сьогодні тут така тиха мовчазна акція", – розповіла голова ГО "Розвиток громади" Оксана Маруняк.

Організаторами поминальної акції виступили ГО "Розвиток Громади", ГО "Українська спілка учасників АТО", ГО "Грім", ГО "Об’єднання Інвалідів Львівщини", ГФ "Патріот", Львівська обласна спілка соціального захисту бійців АТО та сімей загиблих, БФ "Сумна квітка".

Нагадаємо, 30 травня 2016 року на Грибовицькому сміттєзвалищі близько 15:00 год стався обвал, внаслідок якого трьох рятувальників із Жовківського району накрило сміттям. Вони гасили пожежу, яка почалась на сміттєзвалищі 29 травня.

Безвісти зниклим вважають й еколога ЛКП "Збиранка", яка протягом 5 років незаконно скидала сміття на звалище.

Зазначимо, міський голова Львова Андрій Садовий підписав розпорядження, згідно з яким 30 травня є днем жалоби за загиблими рятувальниками. Сьогодні у місті вивісили прапори з траурними стрічками та обмежили проведення розважальних заходів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.