Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львівська митниця

Середа, 31 травня 2017, 11:14

Львівська митниця конфіскуватиме підозрілі товари, придбані в іноземних інтернет-магазинах

Львівська митниця

ДФС ввела обмеження на ввезення товарів відомих брендів, придбаних у іноземних інтернет-магазинах.

Про це повідомила прес-служба Головного управління ДФС України.

Як заявив директор департаменту організації митного контролю ДФС Олексій Василенко, заборона на ввезення цих товарів відбувається тільки на вимогу правовласників або їх представників. 

"Такі обмеження застосовуються тільки в разі, якщо продукція контрафактна, або якщо її походження не вдалося встановити", – пояснив Олексій Василенко.

За його словами, всі надходження до митниці проходять обов'язкову перевірку, а правовласнику надається можливість визначити, чи є даний товар оригінальним.

"У разі встановлення контрафактності товар не потрапляє на митну територію України. Зате, за відсутності порушень прав інтелектуальної власності правовласник інформує митницю про можливість відновлення митного оформлення такого товару. У більшості випадків саме так все і відбувається, і покупці отримують свій товар", – додав Олексій Василенко.

Він наголосив, що митниці не мають права забороняти людям ввозити в Україну товари, права на торговельні марки яких заявлені в митному реєстрі. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.