Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

День Європи на Львівському бронетанковому заводі

Середа, 31 травня 2017, 16:18

Анонімні спонсори оплатили День Європи на бронетанковому заводі

День Європи на Львівському бронетанковому заводі

До забезпечення заходу звуком, світлом та іншими спецефектами департамент культури Львівської ОДА залучав спонсорів.

Про це сьогодні повідомила кореспонденту Варіантів директорка департаменту культури, національностей та релігій Львівської облдержадміністрації Христина Береговська.

Варіанти надіслали інформаційний запит на ім'я Христини Береговської щодо коштів, які витратили на організацію святкування Дня Європи на Львівському бронетанковому заводі.

У запиті Варіанти просили вказати суми витрат департаменту культури на: світлові та мультимедійні ефекти, декорації та інсталяції для заходу; їхнє транспортування, встановлення та демонтаж; витрати на іншого роду декорації/обладнання/меблі (стільці для гостей, доріжки тощо); на святкові фуршети, якщо такі були; на різні види послуг, які надавались для організації та проведення святкування Дня Європи.

Зазначимо, під час самого заходу на бронетанковому заводі голова Львівської ОДА Олег Синютка та генеральний директор-художній керівник Львівського національного академічного театру опери та балету ім. Соломії Крушельницької Василь Вовкун зауважували, що артисти та мистецькі колективи працювали на волонтерських засадах.

"Інформуємо, що на проведення згаданого заходу кошти з обласного бюджету по галузі культури не передбачені", – йдеться у відповіді на інформаційний запит.

На запитання журналістки Варіантів, чи технічну частину заходу, зокрема звук, світло, мультимедійні інсталяції, забезпечували також на волонтерських засадах, Христина Береговська у телефонній розмові пояснила, що на це надали кошти спонсори.

"Просто були ті, хто це оплатив, але ми не можемо назвати їхні імена, оскільки були прохання цього не робити. Чисто з людської позиції я не можу озвучити таку інформацію. Я просто більше не зможу звернутися до цих людей, якщо я не стримаю певних домовленостей", – розповіла Христина Береговська.

Нагадаємо, святкування Дня Європи під гаслом "Україна – Європейський щит!" на Львівському бронетанковому заводі відбулося у четвер, 25 травня.

Мистецьке дійство відбувалося за ініціативи Львівської обласної державної адміністрації за підтримки департаменту з питань культури, національностей та релігій.

Сам захід викликав обурення серед львівських журналістів, активістів, його жваво обговорювали у соціальних мережах.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.