Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

продукти харчування

dt.ua

Прес-реліз,   Середа, 14 червня 2017, 12:33

«За три місяці хліб подорожчав, як за весь 2016 рік», – у «Нашому краї» вимагають повернути контроль цін

продукти харчування

Партія «Наш край» вимагає від уряду захистити найуразливіші верстви населення та повернути регулювання цін на продукти харчування першої необхідності. 

«Ціни на продукти не можна відпускати, не захистивши найуразливіші верстви населення – пенсіонерів, малозабезпечених громадян та інших. Ми вимагаємо від уряду не відмовлятися від регулювання цін на продукти харчування першої необхідності», – наголошує голова Львівської міської організації «Наш Край» Олег Баляш. 

За його словами, чиновники хибно вважають, що без державного регулювання ціни не зростатимуть.

«Ціни зростають сьогодні швидше, ніж інфляція. Так, ціни на хліб та хлібобулочні вироби за три експериментальні місяці 2016 року зросли більше, ніж за решту місяців минулого року. У 2017 року ціни продовжують зростати. Середня українська сім’я витрачає на продукти харчування 57% доходів», – наголосив Олег Баляш.

Також «Наш край» вимагає від уряду перегляду політики щодо змови монополістів: виробників та торговельних мереж.

Як відомо, з 1 липня 2017 року набирає чинності Постанова від 7 червня 2017 року №394 «Про внесення змін у додаток до постанови КМУ від 25 грудня 1996 року № 1548 та визнання такими, що втратили чинність, деяких постанов КМУ», яка скасовує державне регулювання цін на товари і послуги у сфері виробництва та реалізації продовольчих товарів.

У січні 2017 відбулось стрімке зростання цін на соціально значущі види продовольства: хліб упродовж місяця зріс у ціні на 4%, яловичина та молочні товари – у межах 5%, овочі – на 8%, картопля – на 16%. Згідно з балансовими розрахунками, Україна виробляє продуктів харчування достатньо для задоволення внутрішнього платоспроможного попиту та має потенціал до нарощування виробництва.

За даними органів статистики, у період з 2014 року реальні наявні доходи населення стрімко падали: 2014 рік – на 14,9%; 2015 рік – на 22,2%; у 2016 році (за оцінками експертів) індекс реальних наявних доходів не перевищить 100% до попереднього року, тобто не зміниться.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.