Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Володимир Зуб

Понеділок, 19 червня 2017, 10:50

У Львові є надзвичайно високий ризик спалаху кишкових інфекцій, – Зуб

Володимир Зуб

Через невивезене сміття у Львові існує ризик небезпечних кишкових інфекцій.

Про це сьогодні повідомив начальник управління охорони здоров'я Львівської міської ради Володимир Зуб, передає кореспондент Варіантів.

"Враховуючи темпи накопичення сміття та стабільність високої температури повітря, мушу заявити, що у місті надзвичайно високий ризик спалахів кишкових інфекцій. Такий високий ризик насенесення шкоди здоров'ю львів'ян як сьогодні ще ніколи не був. Якщо ми не забезпечемо регулярний вивіз сміття, то нас чекатимуть дуже неприємні наслідки", – розповів Володимир Зуб.

Зазначимо, сьогодні на позачерговому засіданні міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій вирішили повторно звернутися до голови Львівської ОДА, Прем'єр-міністра України, секретаря ради Національної безпеки та оборони, депутатів Верховної Ради щодо оголошення території Львова зоною надзвичайної екологічної ситуації.

За словами директорки департаменту ЖКГ міської ради Ірини Маруняк, у Львові виникла критична ситуація із вивезенням сміття, адже станом на сьогодні загалом у місті є 8,5 тис тонн невивезеного сміття і його немає куди вивозити.

Також вона наголосила, що компанія "АВЕ", яка обслуговує третину всіх майданчиків Львова, надалі не має куди вивозити відзоди. Загалом аби очистити всі переповнені сміттям майданчики, потрібно 850 машин.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.