Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Андрій Садовий

Понеділок, 19 червня 2017, 10:17

Садовий утретє проситиме надзвичайний стан для Львова

Андрій Садовий

Сьогодні у Львові є 8,5 тисяч тонн невивезеного сміття.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Сьогодні на позачерговому засіданні міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій вирішили повторно звернутися до голови Львівської ОДА, Прем'єр-міністра України, секретаря ради Національної безпеки та оборони, депутатів Верховної Ради щодо оголошення території Львова зоною надзвичайної екологічної ситуації.

Про критичну ситуацію зі сміттям у Львові міськрада знову інформуватиме і Петра Порошенка.

За словами директорки департаменту ЖКГ міської ради Ірини Маруняк, у Львові виникла критична ситуація із вивезенням сміття, адже станом на сьогодні загалом у місті є 8,5 тис тонн невивезеного сміття і його немає куди вивозити.

"Критична ситуація є у трьох районах, зокрема у Сихівському (193 майданчики переповнені), Шевченківському (99 майданчиків), Франківському (67 майданчики) районах міста. Якщо порівняти динаміку вивезення сміття п'ятниці з ранком понеділка, то вона суттєво погіршилась. Голови районів зараз проводять свої комісії з надзвичайних ситуацій, аби скоординувати роботу", – зазначила Ірина Маруняк.

Також вона наголосила, що компанія "АВЕ", яка обслуговує третину всіх майданчиків Львова, надалі не має куди вивозити відзоди. Загалом аби очистити всі переповнені сміттям майданчики, потрібно 850 машин.

Зазначимо, 12 червня комісія вже зверталася із проханням оголосити Львів зоною надзвичайної екологічної ситуації до державної влади. Однак як заявив сьогодні міський голова Львова Андрій Садовий, дотепер на це звернення не було жодної реакції.

Нагадаємо, 3 із 6 компаній-перевізників Львова станом на сьогодні більше не можуть вивозити відходи: "ДВ Екосвіт", "CAT" і "Аве-Львів". Минулого тижня директора фірми "Аве-Львів" Юрія Грибана звинуватили у розкраданні 600 тис грн з бюджету Львова за надані фіктивні послуги із вивозу сміття з міста.

А 16 червня Володимир Гройсман заявив що незадоволений бездіяльністю Андрій Садовий у вирішенні проблем із сміттям у Львові.

Також у червні минулого року Андрій Садовий скеровував до Президента і Парламенту звернення щодо визнання Львова та сіл Малехова й Грибович такою зоною. Однак Грибовицьке сміттєзвалище та прилеглі до нього села не визнали зоною надзвичайної екологічної ситуації.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.