Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

львівське сміття

Понеділок, 19 червня 2017, 16:19

Міськрада розробить нові контейнери для сортування сміття у Львові

львівське сміття

До кінця тижня у місті впровадять нову систему сортування сміття.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Як заявив сьогодні директор департаменту з питань поводження з відходами Іван Рудницький, сміттєві контейнери Львова поділять за типом відходів, а відповідні наліпки з’являться на контейнерах таких майданчиків до кінця тижня. 

Окремо сортуватимуть органіку, сухе сміття, скло та інші відходи. Сортування розпочинатимуть на тих майданчиках, що будуть порожні. Про це повідомив 

«Для початку поділимо сміття на два види. Одне – мокре сміття. Друге – сухе сміття. Мокре – це зіпсовані продукти, лушпиння – те, що гниє і дає неприємний запах. Це викидаємо в контейнер, де пише «Органіка» або «Вологе сміття». На іншому контейнері писатиме «Сухе сміття» чи «Інші відходи». В дужках буде розшифровано: «Папір», «Пластик», «Пляшка». Ідеально, якби мокре сміття ми пакували в паперовий пакет. Бо на полігоні він розкладеться і не буде таких великих проблем», – розповів Іван Рудницький.

Окремо сортуватимуть пластик, скло та інші відходи, які не входять у попередні категорії.

Нагадаємо, сьогодні міська рада втретє звернулась до органів державної влади з проханням оголосити у Львові зону надзвичайної екологічної ситуації, адже у місті налічується більше третини невивезеного сміття, що становить 8,5 тисяч тонн відходів.

Додамо, 3 із 6 компаній-перевізників Львова станом на сьогодні більше не можуть вивозити відходи: «ДВ Екосвіт», «CAT» і «Аве-Львів». Минулого тижня директора фірми "Аве-Львів» Юрія Грибана звинуватили у розкраданні 600 тис грн з бюджету Львова за надані фіктивні послуги із вивозу сміття з міста.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.