Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

ДГХП «Сірка»

Вівторок, 20 червня 2017, 16:34

Індустріальний парк у Новому Роздолі включили до держреєстру

ДГХП «Сірка»

Мінрегіонбуд офіційно зареєстрував Новороздолській індустріальний парк.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Зокрема, 15 червня Міністерство економічного розвитку і торгівлі України включило до реєстру індустріальних парків Новороздільський індустріальний парк.

Йдеться про 46,4 га, які входили до територій Роздільського державного гірничо-хімічного підприємства "Сірка".

У міністерстві наголосили, що початковий етап створення індустріального парку" в 2014-2015 роках завершився: була проведена рекультивація земельної ділянки длястворення парку, розроблена проектно-кошторисна документація будівництва внутрішніх доріг та під'їзних шляхів до парку, а також зовнішніх інженерних мереж.

Ще у 2016 році Львівська ОДА виділила з обласного бюджету 167 100 грн на будівництво цього парку, ініціатором створення якогшо виступила Новороздільського міськрада.

Також літом минулого року тут виник скандал: Центр протидії корупції домігся відкриття кримінальної справи проти чиновників Новороздільської міської ради щодо результатів тендеру на реконструкцію "Сірки".

Зазначимо, створення і функціонування індустріального парку включає виділення коштів з держфонду регіонального розвитку за умови співфінансування з місцевих бюджетів в розмірі 10% їх кошторисної вартості, а також звільнення від сплати імпортного мита при ввезенні обладнання та комплектуючих, які не виробляються в Україні.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.