Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Садовий і Синютка

Четвер, 22 червня 2017, 12:19

Синютка пропонує Садовому віддати контроль над львівським сміттям. Документ

Садовий і Синютка

Львівська ОДА просить міську владу прийняти рішення про делегування їй функцій по управлінню сміттям у Львові до 2019 року.

Про це сьогодні на брифінгу заявив голова Львівської ОДА Олег Синютка, передає кореспондент Варіантів.

Львівська ОДА готова взяти на себе вивіз сміття зі Львова на постійній основі та очистити у короткотерміновій перспективі майданчики.

"Ми звертаємось до Львівської міської ради прийняти рішення про передачу функцій облдержадміністрації управління твердими побутовими відходами на території Львова. Я вважаю, що прийняття такого рішення забезпечить вивіз ТПВ з території міста і унеможливить будь-яку небезпеку для львів’ян", –розповів Олег Синютка.

Відтак Львівська ОДА зобов’язується протягом 20 днів очистити сміттєві майданчики Львова від перенакопиченя, забезпечити стабільний вивіз сміття впродовж усього періоду делегування повноважень; відновити та вдосконалити систему сортування сміття; у 2019 році ввести в експлуатацію комплекс із переробці сміття.

"Ми вже двічі брали на себе відповідальність за вивезення твердих побутових відходів з території Львова, після цього ситуація поверталась в попереднє русло, причому щоразу ця ситуація ускладнювалась і щоразу здійснити такий вивіз сміття з міста стає все складніше. Тому такий вивіз потрібно робити не одноразово, а системно і цілеспрямовано. Лише тоді буде ефект", – зазначив Олег Синютка.

За його словами, сьогодні засідатиме паралельно державна й обласна комісії з питань надзвичайних ситуацій, де затвердити план дій щодо вивозу нагромадженого у Львові сміття. Наприкінці дня Синютка спеціально збиратиме перевізників, аби очистити сміттєві майданчики.

"Тверді побутові відходи ми вивозитимемо на полігони області. Для цього ми вчора спілкувались із міськими головами, а сьогодні плануємо поїхати безпосередньо до громад, аби переконати їх у тому, що в цій ситуації нам потрібно допомогти львів’янам, які насправді стали заручниками політичних спекуляцій", – додав Синютка.

Також він пояснив, що буде у випадку, якщо Львівська міська рада відмовить облдержадміністрації й не надасть їй повноважень щодо вивозу сміття:

"Ми в будь-якому випадку очистимо місто від нагромаджених твердих побутових відходів. Але я думаю, що тут є насправді два варіанти: або міська влада передає нам такі повноваження щодо управління й системного вивозу ТПВ з території Львова, або вона повинна взяти і сама зробити те, для чого її обирала громада міста", – заявив Олег Синютка.

За його словами, Львівська ОДА чекає відповіді від міської ради найближчими днями.

Нагадаємо, від учора Стрий та Миколаїв приймають відходи зі Львова.

Також під час вчорашньої наради у Львівській ОДА Віце-прем'єр-міністр Геннадій Зубко та Олег Синютка виступили за те, щоб на території ТЕЦ-2 у Львові облаштувати тимчасовий полігон ТПВ

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.