Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Геннадій Зубко

Середа, 21 червня 2017, 18:59

Зубко виступив за те, щоб на території львівської ТЕЦ-2 облаштувати тимчасовий полігон

Геннадій Зубко

На території ТЕЦ-2, де планують спорудити сміттєсортувальний завод, також можуть облаштувати тимчасовий полігон ТПВ.

Про це сьогодні йшлося під час наради у Львівській ОДА за участю Віце-прем'єр-міністра України Геннадія Зубка, керівництва профільних міністерств та відомств щодо впорядкування питань поводження з ТПВ у Львові, передає кореспондент Варіантів.

Сьогодні в облдержадміністрації обговорювали ситуацію з вивезення сміття, відтак члени наради звертали увагу й на те, що Львову потрібен постійний полігон, який приймав би відходи.

Під час обговорень міській владі Львова запропонували облаштувати на території ТЕЦ-2, що на вулиці Пластовій, тимчасовий полігон ТПВ. І коли на ТЕЦ-2 побудують сміттєсортувальний завод, більшість наскладаних відходів можна було б переробити.

Таку ідею підтримав голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка та сам Геннадій Зубко.

"А чому сьогодні на базі ТЕЦ-2 ми не можемо зробити тимчасовий полігон? Чому нам потрібно шукати місце, яке через два роки нікому не буде потрібне? Я думаю, що тут треба запропонувати довгострокові договори для тих, хто готовий у цьому напрямку працювати", – зазначив Геннадій Зубко.

Водночас заступниця голови Львівської облдержадміністрації Ірина Гримак підкреслила, що площа ТЕЦ-2 становить 124 га, що цілком достатньо для облаштування тимчасового полігону.

"Необхідно на території ТЕЦ-2 облаштувати необхідні умови та зняти будь-які спекуляції навколо цієї території. Таким чином можна буде врегулювати проблему вивозу ТПВ зі Львова не одноразово, а до будівництва сміттєпереробного заводу", – пояснив Олег Синютка.

Натомість міський голова Львова Андрій Садовий відразу зауважив, що таке будівництво потрібно обговорювати лише в експертному колі, а згодом зауважив, що облаштування на території ТЕЦ-2 полігону є неможливим.

"Це не є мудра думка. Робити тимчасовий полігон на території Львова – це неможливо вреаліях сьогоднішнього часу, адже є законодавчі проблеми. Більше того, Львів – це надзвичайно компактне місто, нам потрібен резервний полігон, який в межах Львівської області знайти можна елементарно. У нас є військові бази, де були ракети, де знаходились різні хімічні субстанції. Тому потрібно просто виділити територію, яку можна було привести до пуття, ми маємо сьогодні на це можливості. Я чекаю, що таку ділянку нарешті місту запропонують", – додав Андрій Садовий.

Нагадаємо, минулого тижня виконком міської ради надав ЛМКП "Львівтеплоенерго" функцій замовника на проектування сміттєпереробного комплексу, продуктивністю 240 тис. тонн у рік, на території ТЕЦ-2. Завдяки такому заводу Львів зможе використовувати ТПВ як альтернативне паливо.

Додамо, сьогодні на нараді щодо вивозу сміття у Львівській ОДА вирішили, що відходи з території міста вдасться прибрати не раніше, ніж через два тижні.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.