Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

швидка допомога

П'ятниця, 23 червня 2017, 11:36

Садовий скаржитиметься на оперативність швидкої допомоги у Львові

швидка допомога

Андрій Садовий вважає, що робота швидкої допомоги значно погіршилась після того, як перейшла у підпорядкування області.

Про це сьогодні сьогодні заявив під час засідання виконавчого комітету міський голова Львова Андрій Садовий, передає кореспондент Варіантів.

Сьогодні на засіданні виконкому Львівської міськради було прийнято рішення звернутись до керівництва обласної ради та облдержадміністрації, а також у Міністерство охорони здоров’я України щодо вжиття невідкладних заходів, які б гарантували мешканцям Львова надання своєчасної медичної допомоги.

Один із членів виконкому Орест Печенко зауважив, що під час аварії, яка виникла у неділю біля церкви Андрія на пл. Соборній, карета швидкої допомоги їхала на виклик 25 хвилин, що є неприпустимо.

"Це була неділя, центр міста був вільний від машин, заторів не було", –пояснив Орест Печенко.

Натомість Андрій Садовий зауважив, що робота швидкої допомоги у Львові значно погіршилась після того, як перейшла у підпорядкування області.

"Коли швидка була у підпорядкуванні міста, ми дотримувались графіку по Львову 7-10 хв. Коли передали в підпорядкування області, то тепер швидкі, які дислоковані у Львові, виїжджають в райони також. А кількість машин не збільшилась. Тому суттєво ускладнилась ситуація на виклики по місту. Це поза межами здорового глузду. Не можу зрозуміти, чому ця тема не є у пріоритеті. Коли це були міські повноваження, то для мене це був пріоритет. Ми і кошти знаходили, дофінансовували і допомагали", – зазначив Андрій Садовий.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.