Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

НВК «Мозаїка»

Прес-реліз,   Понеділок, 26 червня 2017, 11:30

У липні в «Мозаїці» у Глинянах стартує фестиваль

НВК «Мозаїка»

2 липня у НВК «Мозаїка» відбудеться свято української молоді та фестиваль «Глинянська Мозаїка».

Подія приурочена завершенню проекту з перетворення старої будівлі (1856 р.) Глинянської школи в сучасний інтелектуально-розвитковий та навчально-виробничий комплекс «Мозаїка». 

Додамо, дворічний проект, вартістю майже півмільйона євро, відбувся завдяки 90% фінансуванню від Європейського Союзу. В оновленій споруді розташовані сучасні виставкові зали, навчальні аудиторії та хостел на 30 місць. Споруда обладнана автономною сучасною системою опалення.

Команда проекту та Центр національного виховання ім. Андрея Шептицького, які є організаторами свята, за сприяння Золочівської районної адміністрації та ради, передбачили цікаву та насичену культурологічну програму, яка здійснюватиметься під гаслом «Єдність Європи, єдність держави, єдність церкви, єдність нації. В єдності сила, добробут і перемога!»

Після урочистого відкриття комплексу тут розпочнеться науково-практична конференція «Екологія Життя», в рамках якої будуть представлені кращі молодіжні дослідження учнів та педагогів навчальних закладів Золочівщини з найактуальніших тем життя та діяльності Митрополита Андрея Шептицького, котрий неодноразово бував у Глинянах.

Завдяки сприянню громадської організації «Святий Юр» та Центру національного виховання ім. Андрея Шептицького, участь у конференції візьмуть: екс-ректор Львівського Національного університету ім. І. Франка Іван Вакурчук, поет та громадський діяч Ігор Калинець, доктор історичних наук, письменник, лауреат Всеукраїнської літературної премії ім. Ірини Вільде Петро Шкраб’юк, громадсько-політичний діяч Петро Франко, голова Всеукраїнської організації «Союз українок України» Ореслава Хомик, народний артист України Богдан Козак, голова наукового товариства ім. Шевченка Роман Кушнір, головний диригент Академічного камерного оркестру «Віртуози Львова» Сергій Бурко, ректор Львівської Національної академії мистецтв України Василь Одрехівський, член музейної ради Міністерства культури України та директор державного історико-краєзнавчого музею Ігор Тимець.

Програмою святкувань передбачається також проведення в Глинянах турніру з мініфутболу, солодкий стіл тощо.

Як зазначили оргнізатори події, виставкові зали комплексу поступово перетворюються у професійний музей ткацтва та килимарства, що сприятиме науковому та культурологічному розвиткові регіону.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.