Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

земельна ділянка

Вівторок, 4 липня 2017, 14:07

В Україні можуть заборонити продаж землі іноземцям та агрохолдингам

земельна ділянка

Уряд виступає за те, щоб земельна реформа відбулася в інтересах фермерів.

Про це повідомила прес-служба Кабінету міністрів України.

Як заявив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, суть запропонованої земельної реформи полягає у розробленні моделі ринку, яка передбачає заборону продажу земель іноземцям та великим агрохолдингам.

"Нам потрібно запропонувати модель обігу земель в інтересах громадян. Уряд пропонує повну заборону продажу землі іноземцям, великим холдингам. Ми за те, аби земельна реформа відбулася в інтересах фермерства. Уряд веде постійній діалог з фермерством і стоїть на позиціях не просто "зняти мораторій на продаж земель", а запропонувати конкретне рішення, яке дозволить відновити фермерський рух та відродити сільську місцевість", – розповів Володимир Гройсман.

За його словами, успішна земельна реформа разом з можливостями децентралізації дасть потужний поштовх розвитку села та агросектору країни.   

"Йдеться про Україну, нашу економіку та рівень життя. Якщо ми не зробимо реформу, ми не зможемо забезпечити необхідний рівень життя. А ми готові брати на себе відповідальність. Зміни потрібні не Міжнародному валютному фонду, а українцям. Ми розуміємо, що потрібно зробити і як, і готові нести за це відповідальність", – додав Володимир Гройсман.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.