Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Лісгосп

Четвер, 13 липня 2017, 16:16

Депутати облради виступили проти передачі в концесію державних лісгоспів

Лісгосп

Депутати Львівської облради звертаються до центральної влади щодо недопущення передачі у концесію держлісгоспів.

Відповідне звернення сьогодні прийняли депутати на позачерговій сесії Львівської обласної ради, передає кореспондент Варіантів. "За" проголосували 64 депутати.

Обласні депутати звертатимуться до Президента України, Верховної Ради та Кабміну щодо недопущення передачі в концесію державних лісогосподарських підприємств.

У зверненні йдеться про те, що відповідно до статті 1 Лісового кодексу України, ліси України є її національним багатством, джерелом для задоволення потреб суспільства в лісових ресурсах і перебувають під охороною держави.

На Львівщині ліси покривають 31,8% території області.

"Відтак державні підприємства лісової галузі повинні залишатися виключно в державній власності та не передаватися в концесію і приватизовуватися", - йдеться у тексті звернення.

Також депутати у документі наголошують на тому, жодна країна Європи з розвиненою економікою не використовує концесійну модель управління. А Грузія, передавши свої букові ліси в концесію на 20 років, намагається повернути їх назад у державну власність.

Нагадаємо, взимку облрада затвердила Програму розвитку лісового господарства Львівщини на 2017-2021 роки. Загалом на розвиток лісового господарства області потрібно 3,6 млрд грн.

А в травні Верховна Рада заборонила всі види рубок на території пралісів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.