Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівська облрада

Четвер, 13 липня 2017, 17:08

Депутати Львівської облради вимагають скасувати депутатську недоторканність

Львівська облрада

Львівська облрада звертається до Верховної Ради з вимогою скасувати депутатську недоторканність.

Відповідне звернення ухвалили сьогодні депутати під час позачергової сесії Львівської облради. «За» проголосували 66 депутатів.

«Скасування депутатської недоторканності є ключовим моментом у подальшому реформуванні та розбудові України. Прийнявши це рішення, ми зможемо твердо говорити про демократію, громадянське суспільство та правову державу, в якій є один закон для всіх», – йдеться у зверненні.

Обласні депутати наголошують, що згідно з законодавством, громадяни мають рівні конституційні права і свободи та є рівними перед законом. Відтак скасування депутатської недоторканності «допоможе депутатам стати на один рівень із громадянами і відчути, що вони живуть в тій самій системі».

Також у зверненні зазначається, що 16 квітня 2000 року на Всеукраїнському референдумі за скасування депутатської недоторканності проголосувало 89% громадян, але це рішення не набуло чинності. 

Нагадаємо, сьогодні депутати облради також прийняли звернення до центральної влади щодо недопущення передачі у концесію державних лісгоспів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.