Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

П'ятниця, 14 липня 2017, 18:58

Порошенко виділить 920 мільйонів на Львівський бронетанковий завод

Для Збройних Сил України куплятимуть важку техніку виготовлену на заводі.

Про це повідомляє прес-служба Президента України.

Таке рішення  Президент Петро Порошенко оголосив під час робочої поїздки до Львівської області. 

Президент підкреслив, що нині левова частина бюджетних коштів, які виділяються Міністерству оборони, спрямовується на озброєння, щоб наші воїни могли ефективно воювати.

"Більше 300 мільйонів гривень іде на закупівлю новітніх танків "Оплот", – зазначив Глава держави. Петро Порошенко нагадав, що ці танки постачаються за кордон. Водночас, на озброєння українського війська ці машини не постачались.

Президент повідомив, що танки Т-72 львівського заводу також мають закуплятись для оснащення Збройних Сил.

"За моїм дорученням 72 модернізованих танки Т-72 цього року вашими зусиллями мають надійти до лав Збройних Сил. Ми закупаємо новітні, виготовлені тут у Львові, евакуаційні машини БРЕМ. Ми зараз побачили можливості новітньої пожежної машини на базі Т-72", – повідомив Президент.

Глава держави зауважив, що такою технікою мають бути оснащені всі танкові бригади та арсенали.

За його словами 920 мільйонів гривень має отримати Львівський бронетанковий завод. 20 тактичних бойових колісних машин «ДОЗОР-Б» також готуються до відправки у війська.

Нагадаємо, що цех із серійного виробництва бронемашин "Дозор-Б" відкрили у вересні 2015 року. Торік у серпні минулого року Львівський бронетанковий завод побив рекорд із виготовлення кількості "Дозорів" на місяць. У лютому державний концерн "Укроборонпром" замовив у заводу партію "Дозорів".

Глава держави зазначив, що на потреби Збройних Сил спрямовуються ще декілька надзвичайно важливих програм. Зокрема, він запропонував Міністерству оборони, спрямувати мільярди грвень на будівництво новітніх гуртожитків для контрактників. Петро Порошенко нагадав, що за його наказом було завершено демобілізацію і нині більше 90 тисяч українців добровільно вступило до Збройних Сил, уклавши контракти. Він зазначив, що для того, щоб контрактникам було легше проходити службу, було прийнято рішення побудувати до сотні будинків, і висловив думку, що від 8 до 10 бригад зможуть скористатись цією президентською ініціативою.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.