Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Ольга Сивак

П'ятниця, 21 липня 2017, 11:27

Європейці задокументували наміри дати гроші Львову на сміття

Ольга Сивак

Львівська міська рада та ЄБРР підписали Угоду про наміри щодо підготовки кредитного фінансування по проекту модернізації інфраструктури ТПВ у Львові.

Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Угоду підписали міський голова Львова Андрій Садовий та директор представництва Європейського банку реконструкції та розвитку в Україні Шевкі Аджунер.

Угодою зафіксовано надання суми у 20 млн євро кредиту та 10 млн євро грантових коштів.

Юридично і процесуально Угода про наміри щодо підготовки кредитного фінансування є першим кроком для отримання 20 млн. євро кредитних коштів від ЄБРР, що дадуть змогу розпочати першочергові заходи з рекультивації Грибовицького полігону, будівництва першої черги сміттєпереробного заводу та загального вдосконалення системи збору й сортування відходів у місті. На основі цієї Угоди в вересні-жовтні має бути укладена Основна кредитна угода, а перший транш фінансування має надійти до кінця 2017 року.

Відповідно до цієї Угоди Львівська міська рада отримає доступ до кредитної лінії на суму до 20 млн. євро під міські гарантії. Оскільки це екологічно-соціальний проект, то до кредитної угоди готові надати місту додатковий грант, що є надзвичайно важливою складовою співпраці у межах втілення проекту.

"Для міста дуже вигідно співпрацювати власне з Європейським банком реконструкції та розвитку тому, що у цьому проекті присутня велика грантова складова, яку ми сподіваємося отримати. Ми звернулися до ЄБРР ще з початку року і, зважаючи на гостроту проблеми та вирішальну соціально-екологічну складову, ЄБРР дуже швидко відгукнувся, хоча, як правило, погодження проектів триває значно довше. Сподіваємося, всі складові проекту вдасться швидко реалізувати, адже втілення проекту модернізації інфраструктури ТПВ, так само, як і реалізація першочергових заходів з рекультивації полігону в с. Великі Грибовичі є надзвичайно важливими для Львова та Львівської області", – зазначила начальник управління інвестицій та проектів Львівської міської ради Ольга Сивак.

Нагадаємо, французька компанія Egis працює над підготовкою проектної та тендерної документації. Компанія Egis визначена офіційним технічним консультантом ЄБРР за цим проектом, всі учасники домовились максимально прискорити проходження всіх процедур.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.