Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Ryanair

Середа, 26 липня 2017, 12:13

МАУ вимагає скасувати контракт між Львівським аеропортом і Ryanair

Ryanair

МАУ вимагає 20 млн грн компенсації через скандал з авіакомпанією Ryanair та скасувати домовленості між лоукостером та аеропортом Львів.  

Про це повідомив Міністр інфраструктури України Володимир Омелян на своїй сторінці у Фейсбуці.

Зокрема, український авіаперевізник "Міжнародні авіалінії України" подав позови проти Міністерства інфраструктури України з вимогою відшкодувати понад 20 млн збитків компанії через скандал з лоукостером Ryanair.

"Вчора отримав ряд судових позовів МАУ, суть яких наступна: скасувати контракт Ryanair з аеропортом Львова, заборонити Міністерству надавати сприяння Ryanair в Україні, адже через можливий захід Ryanair в Україну, компанія МАУ була змушена знизити ціни і завдала собі збитків", – заявив Володимир Омелян.

За його словами авіакомпанія також просить суд, щоб Міністерство інфраструктури компенсувало їм десятки мільйони гривень "втрат" та додав, що "лоукости і Ryanair в Україні будуть".

Як повідомлялося, Ryanair 10 липня, оголосив про скасування запланованого виходу на ринок України після того, аеропорт "Бориспіль" порушив угоду, досягнуту в березні цього року в Мінінфраструктури з посадовими особами аеропорту та його нинішнім генеральним директором Павлом Рябікіним.

Однак пізніше, міжнародний аеропорт "Львів" під час переговорів з цією авіакомпанією уклав контракт, відхиливши кілька її вимог.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.