Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

вантажівка

Вівторок, 1 серпня 2017, 12:29

Канада відкрила свій ринок для українських експортерів

вантажівка

Сьогодні набула чинності угода про зону вільної торгівлі між Україною та Канадою.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Як заявив посол України в Канаді Андрій Шевченко, з 1 серпня набула чинності угода про зону вільної торгівлі між Україною та Канадою.

"Сьогодні опівночі стартувала вільна торгівля між Україною і Канадою. Угода про вільну торгівлю: скасування тарифів, доступ до державних закупівель, захист електронної комерції, високі стандарти екології, захисту праці", –наголосив Андрій Шевченко.

За його словами, першими переваги зони вільної торгівлі відчують українські підприємства у сфері IT, легкої промисловості, виробництва меблів і солодощів.

Нагадаємо, угоду про вільну торгівлю між Україною та Канадою було підписано в Києві 11 липня 2016 року. Верховна Рада України ратифікувала її 14 березня 2017 року, а президент Петро Порошенко підписав закон про ратифікацію 3 квітня 2017 року.

Зазначимо, ця угода скасує 98% тарифів на українські товари, що експортуються до Канади, для канадських товарів відразу скасовується 72% тарифів, а протягом 7 років безмитний експорт виросте до 98%.

Крім того, угода взаємно відкриває ринки державних закупівель.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.