Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

сортування сміття

Вівторок, 1 серпня 2017, 15:35

Із перевізниками, які змішуватимуть посортоване сміття, Львівська ОДА розриватиме угоди

сортування сміття

Львівські перевізники, які будуть змішувати посортоване сміття, отримуватимуть три попередження, на четвертий раз ОДА припинятиме із ними співпрацю.

Про це сьогодні під час брифінгу повідомив директор департаменту розвитку та експлуатації ЖКГ Львівської ОДА Назарій Романчук.

Від сьогодні у Львові відновлюють роздільного збору сміття. Відтак у місті вже встановили 1648 спеціальних контейнерів. В ОДА запевняють, якщо цієї кількості буде недостатньо, незабаром майданчики облаштують додатковими контейнерами.

Як зазначив представник перевізника «Санком» Роман Білецький, вартість одного такого бака для роздільного збору сміття становить близько 6000-7000 грн.

Водночас Назарій Романчук наголосив, що з перевізниками та приватними організаціями, що закупляють вторинну сировину довелося провести відповідну роботу, адже часто саме вони псують процес розділення сміття, змішуючи його при вивезенні.

Відтак якщо перевізники міксуватимуть  посортоване львів’янами сміття, ЛОДА припинятиме із ними співпрацю.

«Саму систему роздільного збору сміття у Львові запустили ще три роки тому, але, на жаль, вона не працювала. А на сьогодні пропрацьовано всі логістичні схеми того, яким чином відбуватиметься роздільне сортування сміття», – розповів Назарій Романчук.

За його словами, сортування сміття зменшить наплив відходів на полігони області та України та допоможе знизити тарифи на їхнє вивезення.

Зазначимо, сміття у Львові сортуватимуть на чотири фракції: скло, папір, пластик та органіку.

Нагадаємо, у ЛОДА запевняють, що мають домовленості з громадами щодо будівництва на їхній території трьох сміттєпереробних заводів. Однак називати будь-які деталі відмовляються.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.