Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

вилучений товар

ДФС

Середа, 2 серпня 2017, 16:50

Понад 50 підприємств Львова намагалися ухилитися від сплати податків

вилучений товар

Податкова міліція Львова ліквідувала конвертаційну схему за допогмогою якої понад півсотні підприємств зменшили свої податкові зобов'язання.

Про це повідомила прес-служба Головного управління ДФС у Львівській області.

Зокрема, 1 серпня податківці викрили конвертаційні схеми з надання послуг мінімізації податкових платежів підприємствам Львова, а також конвертації безготівкових коштів у «тіньову» готівку.

Під час обшуків у місцях провживання підозрюваних та їх автівках, податкова міліція виявила печатки 19 підприємств, кліше підписів, підписані бланки з відтисками печаток, комп’ютерні системні блоки з програмами для подачі електронної звітності та реєстрації податкових накладних, паспорта, пенсійні посвідчення фізичних осіб, чорнові записи про видачу клієнтам готівки, кредитні картки, чекові книжки на отримання готівки в касі банків від імені «фіктивних» підприємств.

Як з'ясували у ДФС, понад півсотні підприємств міста мінімізували свої податки завдяки цій схемі, а загальна сума оборотів на розрахункових рахунках фіктивних підприємств конвертаційної схеми склала близько 50 млн грн.

Наразі тривають слідчі дії.

Кримінальна відповідальність за ухилення від сплати податків в особливо-великих розмірах передбачає штраф від 255 до 425 тисяч гривень з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.