Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

свині

visnik-press.com.ua

Четвер, 3 серпня 2017, 11:50

Ситуація з африканською чумою свиней на Львівщині контрольована, – ОДА

свині

Результати усіх досліджень проб патматеріалу від диких кабанів та домашніх свиней на наявність африканської чуми виявились негативними.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Питання недопущення збудника чуми на територію Львівщини перебуває під постійною увагою спеціалістів управління безпечності харчових продуктів та ветеринарії Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області.

"З метою моніторингу проводять дослідження та відбір патматеріалу від диких кабанів та домашніх свиней. З початку року досліджено 376 проб патматеріалу від диких кабанів та домашніх свиней на наявність африканської чуми. Результати усіх досліджень негативні", – йдеться у повідомленні.

Спільно з райдержадміністраціями фахівці вживають заходів для створення матеріального резерву засобів дезінфекції, КУНГів, дезустановок, пального, спецодягу інших матеріалів та заходів необхідних для проведення термінових робіт із ліквідації осередків інфекції та запобігання їх поширенню.

Окрім того за торгівлею сировиною та харчовими продуктами тваринного походження стежать на стихійних ринках.

Зазначимо, спалах африканської чуми свиней виявили нещодавно на Вінниччині та Закарпатті.

Довідково: Африканська хвороба свиней або африканська гарячка – вірусна хвороба свиней, яка проявляється гарячкою, синюшністю шкіри та поширеними крововиливами внутрішніх органів. Для людини ця недуга є вкрай небезпечною.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.