Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

децентралізація

Четвер, 10 серпня 2017, 12:15

Цьогоріч Львівщина отримала 60 мільйонів на ОТГ

децентралізація

Ці гроші розподілили між 22 об'єднаними громадами Львівщини.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Вчора на засіданні комісії з оцінки проектних заявок, що можуть реалізовуватись за рахунок субвенції з держбюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад, було вирішено скерувати кошти на 21 інвестиційний проект із 25 запропонованих.

Як зазначили у Львівській ОДА, більшість проектів ОТГ стосувалися ремонту закладів освіти та охорони здоров’я. За рахунок субвенції також заплановано облаштувати дитячі та спортивні майданчики, закупити медичне обладнання та відремонтувати комунальні дороги та вулиці.

Зааглом у 2017 з державного бюджету передбачено 63,5 млн грн на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад. Наразі ці кошти розподілено між 22 громадами за чисельністю сільського населення на площі.

Нагадаємо, станом на сьогодні в області є 29 об’єднаних територіальних громад. У 25 із них вже відбулися перші вибори, серед них і в одній ОТГ Кам'янка-Бузького району. А нещодавно Кабінет міністрів вніс зміни до перспективних планів формування територій об'єднаних територіальних громад Львівщини. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.