Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Центральна збагачувальна фабрика "Червоноградська"

Четвер, 10 серпня 2017, 10:50

У другому кварталі 2017 року найбільше забруднило довкілля області ДП "Львіввугілля"

Центральна збагачувальна фабрика "Червоноградська"

До суб’єктів господарювання, що входять до оновленого "Переліку 100 об'єктів, які є найбільшими забруднювачами довкілля в Україні" у Львівській області належать 4 організації.

Про це повідомляють у департаменті екології та природніх ресурсів ЛОДА.

Так, найбільше забруднення довкілля у області спричиняють: Добротвірська ТЕС, ДП "Львіввугілля", ЛМКП "Львівводоканал", ПАТ "Львівська вугільна компанія".

Згідно з отриманою за результатами діяльності у IІ кварталі 2017 року інформацією від підприємств-забруднювачів загалом констатують збільшення екологічного тиску на довкілля (порівняно з відповідним періодом 2016 р.) підприємствами ДП "Львіввугілля", зменшення негативного впливу Добротвірською ТЕС, ПАТ "Львівська вугільна компанія" та ЛМКП "Львівводоканал".

Впливи підприємств на довкілля у I кварталі 2017 року:
ДП "Львіввугілля": обсяги викидів в атмосферне повітря забруднюючих речовин протягом ІI кварталу цього року збільшилися на 159,64 тонн у порівнянні з відповідним періодом у 2016 року;

Добротвірська ТЕС: обсяги викидів в атмосферне повітря забруднюючих речовин у IІ кварталі цього року зменшилося на 14,0 % (на 1,8 тис. тонн) у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Викиди діоксиду вуглецю практично не змінилися.

ПАТ "Львівська вугільна компанія": протягом IІ кварталу цього року обсяги накопичення відходів зменшилися на 25 % (на 44 тис. тонн) у порівнянні з ІI кварталом 2016 року;

ЛМКП "Львівводоканал": у IІ кварталі цього року обсяги скидів у р. Полтва зворотних вод після каналізаційно-очисних споруд Львова по І-ій та ІІ-ій технологічних лініях зменшилися відповідно на 2,3% (на 0,2 млн. м³) та 29,5% (на 9 млн. м³) у порівнянні з відповідним періодом 2016 року.
Обсяги скидів у р. Полтва забруднюючих речовин після КОС Львова у IІ кварталі цього року по І-ій технологічній лінії збільшилися на 5,9% (на 0,39 тисяч тонн), а по ІІ-ій – зменшилися на 30% (на 6000 тонн) у порівнянні з ІI кварталом 2016 року.

Нагадаємо, рейтинг "ТОП-100 основних підприємств-забруднювачів" оприлюднено на початку липня цього року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.