Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

комунальні послуги

Понеділок, 14 серпня 2017, 18:09

Понад 15 тисяч львів'ян заборгували за комунальні послуги

комунальні послуги

З них три тисячі осіб сплатили борг.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Як заявила сьогодні начальник управління соціального захисту міськради Наталія Демкович, субсидія автоматично не призначається тим, у кого є протермінована понад два місці заборгованість з оплати послуг.

Станом на сьогодні із 15 307 боржників лише 3 234 оплатили борг або уклали договір про його реструктуризацію.

«Головною причиною для автоматичного не призначення субсидії на наступний строк є наявність в одержувача протермінованої понад два місці заборгованості з оплати послуг. Усіх таких боржників відділи соціального захисту до 20 червня письмово поінформували про те, що їм необхідно сплатити борг. І станом на 1 травня таких родин у місті Львові налічувалося 15 307», – наголосила розповіла начальник управління соціального захисту Львівської міської ради Наталія Демкович.

За її словами, якщо впродовж двох місяців споживач документально підтвердив сплату заборгованості або укладення договору про її реструктуризацію, субсидія призначається йому з дати закінчення дії попередньої субсидії, тобто з 1 травня 2017 року. 

Демкович додала, що заборгованість впливає на право призначення субсидії лише тим, які отримували її в попередньому періоді. Людям, які не отримували субсидії і звертаються за нею вперше, субсидія призначається незалежно від того, чи є заборгованість.

Нагадаємо, уряд планує перейти до повної монетизації пільг в Україні з 2018 року, а монетизовану частину зекономлених субсидій люди повинні отримати до 1 вересня цього року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.