Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Георгій Калініс

Вівторок, 15 серпня 2017, 13:08

Моніторингова місія ОБСЄ визнала Львівщину безпечною

Георгій Калініс

Голова моніторингової місії ОБСЄ у Львові зазначив, що загалом ситуація в області не є загрозливою.

Про це сьогодні під час прес-конференції повідомив голова Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ у Львові Георгій Калініс, передає кореспондент Варіантів.

"Ми уважно слідкуємо за тим, що відбувається на Львівщині, і всі інциденти фіксуємо, адже вони є засобами раннього сповіщення [небезпеки, – ред.]. Ми передаємо всю отриману інформацію до головного офісу в Києві, а звідти її скеровують вже до Відня",  розповів Георгій Калініс.

За його словами, місія ОБСЄ займається моніторингом загальної безпеки на території всієї Львівщини, а також Волинської та Рівненської областей, стежить за безпекою громадських заходів, незаконним видобутком бурштину, рядом екологічних проблем, в тому числі й за львівським сміттям, ситуації з внутрішньо-переміщеними особами, демобілізованими учасниками АТО, свободою слова та віросповідання тощо.

"Наразі ми не можемо сказати, що ситуація на Львівщині є небезпечною. Але ми завжди готові відреагувати, якщо виникнуть ознаки можливого загострення ситуації в області",  заявив Георгій Калініс.

Нагадаємо, навесні посадовцю Львівської облради пропонували 50 000 грн хабара за надання Львівщині спеціального економічного статусу. Зловмисника засудили до 5 років позбавлення волі.

Також на Львівщині активізувався кіберсепаратизм: цього року засудили мешканця області, який в Інтернеті закликав до зміни меж території України, а також правоохоронці спіймали адмінстратора групи "Львівська народна республіка" в одній із соцмереж.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.