Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

культурний центр кримських татар

Понеділок, 21 серпня 2017, 10:40

Мусульманська громада Львова проведе у місті одне зі своїх найбільших свят

культурний центр кримських татар

Наприкінці місяця у Львові стартує свято "Курбан байрам 2017".

Про це повідомляє Релігійна громада мусульман Львова на своїй сторінці у Фейсбуці.

Зокрема, діаспора мусульман Львова проведе у місті свято "Курбан Байрам (Ід аль-Адха) 2017", що триватиме з 31 серпня до 4 вересня.

У планах організаторів свята – жертвоприношення, оброблення, фасування і роздача м'яса жертовних тварин в організованих пунктах та святкування для мусульман і гостей Львова, з привітаннями, частуваннями та розважальною програмою.

Для всіх охочих приносити жертву від свого імені потрібно звертатися в організаційний комітет заходу.

Додамо, "Курбан Байрам" – свято жертвопринесення, одне з двох головних свят мусульман. Свято починається після 70 днів закінчення посту урази (10-го числа місяця Зуль-хіджжа, що є 12-м місяцем мусульманського місячного календаря), в день закінчення паломництва до Мекки та триває три-чотири дні.

У ці дні в долині мусульмани приносять в жертву тварин у пам'ять про те, як за біблійним переказом пророк Авраам (у мусульман Ібрагім), хотів принести в жертву Богу свого сина. Але Бог послав архангела Гавриїла (Джабраїла) з баранцем і врятував Авраамові сина.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.