Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

акція протесту у Гряді

варта1

Понеділок, 28 серпня 2017, 13:55

Одному із організаторів акції у Гряді загрожує десять років ув'язнення

акція протесту у Гряді

У березні злочинецьдопомагав провести провокативну акцію в селі Гряда Жовківського району.

Про це повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.

Правоохоронці завершили досудове розслідування щодо одного із організаторів незаконного перекриття траси "Львів-Рава-Руська" та акції протесту у селі Гряда Жовківського району.

Злочинець допомагав організувати та провести акцію протесту, учасники якої під виглядом представників польської національної меншини закликали до розпалювання національної ворожнечі між українцями та поляками, планували змінити межі України шляхом приєднання до Польщі.

За вчинене зловмиснику загрожує до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна або без такої.

Наразі триває досудове розслідування щодо інших організаторів злочину.

Нагадаємо, у березні на Львівщині спіймали організовану групу, яка влаштувала провокації у селі Гряда, аби продемонструвати нібито погане ставлення українців до поляків на території Львівщини.

Також 31 березня львівські правоохоронці затримали двох організаторів акції – киян. Одного із них у липні засудили до 5 років ув'язнення, ще одному провокатору загрожує два роки ув'язенння.  

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.