Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Понеділок, 3 вересня 2012, 14:53

Високий мур на вул. Лесі Українки стане новою туристичною розвагою Львова

Археологи знайшли залишки двох оборонних веж та Високого муру на вул. Лесі Українки у Львові, які збираються відзначити іншим кольором бруківки, а вежі вимурованими шматками стіни висотою 20-40 см.

 

Про це повідомляє прес-служба НДЦ «Рятівна археологічна служба» Інституту археології НАН України.

Археологи розкрили рештки Високого муру і двох веж на відтинку приблизно 15-17 метрів. Тепер знайдені рештки муру та веж законсервують а на поверхні відзначать їхнє місце розташування.

«Зокрема, є пропозиція, що мур відзначать іншим кольором бруківки, ніж проїжджа частина, а там, де є вежі, над поверхнею землі вимурують шматок стіни висотою 20-40 см. Детальний проект трасування та відзнакування археологічних знахідок мають розробити працівники інституту «Містопроект», як генерального проектувальника на об’єкті, та фахівці інституту «Укрзахідпроектреставрація», – зазначено у повідомленні.

За словами Олега Осаульчука, якби міська рада звернулась до археологів перед початком розробки проекту реконструкції вулиці, можна було б ставити питання не лише про трасування, але й про експонування виявлених залишків оборонного муру Львова:

Археологи виявили на вул. Лесі Українки Вежі медоварів та пивоварів і Вежі сідлярів і шапкарів із 28 веж Високого муру, а також фрагменти самого Високого муру.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.