Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Андрій Садовий

Понеділок, 4 вересня 2017, 17:34

Садовий планує ввести в експлуатацію сміттєпереробний завод у Львові за два роки

Андрій Садовий

Будівництво сміттєпереробного заводу у місті має стартувати наприкінці 2017 року і триватиме два роки.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Як заявив міський голова Львова Андрій Садовий, наразі Європейський банк  реконструкції та розвитку розпочав відбір компаній, що візьмуть участь у втіленні першого етапу проекту «Тверді відходи Львова».

«У рамках цієї угоди місто має отримати орієнтовно 10-11 млн євро гранту, це кошти, які не треба повертати, і ще орієнтовно 25 млн євро – це кошти на дуже довгий період для будівництва заводу. Є визначена ділянка, де ми будемо будувати цей завод. На сьогодні інститут завершує роботи над проектом, очікуємо на листопад мати проект. Плануємо цього року розпочати перші роботи», – наголосив Андрій Садовий.

Він додав, що усі роботи мають стартувати наприкінці цього року і за 2 роки у Львові збудують завод. 

Нагадаємо, 1 вересня ЄБРР очолосив конкурс на реалізацію проекту із рекультивації Грибовицького сміттєзвалища та будівництва сміттєпереробного заводу у Львові.

Ще у березні французька компанія "Egis" підписала з Львівською міською радою угода про підготовку комплексного дослідження і стратегію міста у сфері поводження з твердими побутовими відходами. Кошти на дослідження, а саме 650 000 євро, надав Фонд вивчення і підтримки приватного сектору (FASEP) генерального казначейства Франції.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.