Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

школа

Понеділок, 4 вересня 2017, 18:20

На Львівщині 9 шкіл розпочали навчання за новим стандартом початкової освіти

школа

Вже 608 першокласників Львівщини розпочали навчання за концепцією Нової української школи.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

У цьому навчальному році 9 загальноосвітніх закладів Львівщини долучилися до пілотного проекту концепції Нової української школи. Відтак 608 першокласників вже розпочали навчання за новим стандартом.

В Україні обрали сто шкіл, де вже з початку 2017/2018 навчального року розпочалося впровадження державного стандарту початкової освіти. У Львівській області цей державний стандарт почав діяти в чотирьох школах: Львівській школі № 66, Львівській початковій школі "Світанок", Бродівській школі №3 та Дрогобицькій школі №2.

"Оскільки педагоги виявили особливий інтерес до пілотного проекту, ми розширили цей експеримент і залучили до нього ще 5 шкіл. Це початкові школи "Малюк" та "Дивосвіт", Львівська школа №99, Золочівський НВК "Школа радості" та Сокальська школа №3. Всього 9 навчальних закладів",  розповіла директорка департаменту освіти і науки Львівської ОДА Любомира Мандзій.

Зазначимо, новий стандарт початкової школи розроблений на основі концепції Нової української школи та є частиною масштабної реформи середньої освіти. Влітку усі вчителі, які беруть участь у пілотному проекті, пройшли спеціальне підвищення кваліфікації. Вже з 2018 року за новим стандартом навчатимуться всі діти України.

Нагадаємо, нещодавно під час свого візиту на Львівщину Петро Порошенко наголосив, що у 2018 році на підготовку сільських вчителів виділять більше півмільярда гривень.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.