Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Петро Порошенко

Четвер, 31 серпня 2017, 10:39

На підготовку вчителів у сільських школах виділять 520 мільйонів, – Порошенко

Петро Порошенко

Аби підвищити якість освіти, у 2018 році із держбюджету повинні виділити понад півмільярда гривень на перепідготовку вчителів у сільських школах.

Про це вчора під час свого візиту на Львівщину заявив президент України Петро Порошенко, передає кореспондент Варіантів.

Як зазначив Петро Порошенко, освіта є ключем до успіху держави. Відтак в Україні, й на Львівщині зокрема, потрібно відкривати школи у селах, де люди позбавлені якісної освіти.

"520 мільйонів гривень у 2018 році за моїм дорученням виділять на підвищення якості освіти і підготовку вчителів у сільських школах. Впевнений, що саме високий рівень якості освіти, висока працьовитість дає можливість іноземним інвесторам приймати рішення на користь України",  розповів Петро Порошенко.

За його словами, до початку навчального року на Львівщині відкриють 6 нових шкіл.

"Я запитав у голови обласної адміністрації: скільки шкіл було побудовано у 2011-му, 2012-му, 2013-му роках на Львівщині? Він мені відповідає  нуль. Натомість зараз, до 1 вересня 2017 року, ми відкриваємо на Львівщині 6 нових шкіл. І це під час війни. Це є яскравим прикладом того, як змінюється держава",  зауважив Петро Порошенко.

Зазначимо, вчора Президент відкрив нову школу у с. Наварія Пустомитівського району, а також у Бродах офіційно запустив роботу заводу "Електроконтакт Україна", який виготовляє електрокабелі для концерну BMW.

Як раніше повідомляла директорка департаменту освіти і науки Львівської ОДА Любомира Мандзій, до 1 вересня на Львівщині повинні відкрити 5 нових шкіл. Натомість ще 9 шкіл області закрили через те, що вони були малокомплектними.

До кінця 2017 року всі школи Львівщині повинні мати доступ до Інтернету. Наразі без мережі залишаються 117 навчальних закладів області.

А учні ще 25 шкіл на Львівщині змушені ходити у туалети, що розташовані надворі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.