Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Міхеіл Саакашвілі

Понеділок, 11 вересня 2017, 18:01

Саакашвілі прийшов до Львова, щоб прикінчити місцевих бариг

Міхеіл Саакашвілі

Екс-голова Одеської ОДА після повернення в Україну провів у Львові консультацію з керівниками політичних сил.

Сьогодні Міхеіл Саакашвілі у Львові на брифінгу у Львові оголосив про план дій після повернення в Україну.

"Я повернувся до України, тому що вважаю що маю зобов'язання. Я дуже поважаю, люблю цей народ. Я цю заяву роблю у присутності членів моєї родини," – наголосив Саакашвілі.

Політик повідомив, що сьогодні консультутвався з Анатолієм Гриценком, Андрієм Садовим, Юлією Тимошенко, Валентином Наливайченком, керівництвом партії "Демократичний альянс", громадськими організаціями і тепер планує вирішити кілька питань:

"Завершити грабіж економіки, покінчити з владою олігархату, покінити зі зловживаннями на темі війни, покінчити з політичною ситуацією, спричиненою кількома представниками політичного класу в Києві. Для цього я збираюсь проїхатись усіма областями України, об'єднуватись з політичними силами, з людьми індивідуально довкола ідей боротьби за демократію і боротьби з диктатурою олігархату."

Міхеіл Саакашвілі повідомив, що учора на україно-польському кордоні в нього спершу відмовились брати паспорт, згодом документ вкрали працівники поліції. Однак члени його сім'ї перетнули кордон без проблем.

"Сьогодні вранці мій адвокат прийшов у Державну міграційну службу, приніс заяву про захист від української держави. Тобто, я зараз в Україні перебуваю абсолютно легально. Тепер держава мусить піти зі мною до суду і вирішити моє прохання про захист," – сподівається політик.

Нагадаємо, вчора, 10 вересня, через пункт пропуску "Краківець" в Україну мав приїхати Міхеїл Саакашвілі. Екс-очільник Одеської облдержадміністрації пробував перетнути кордон у потязі "Інтерсіті" через Мостиська, втім його силою доставили з Польщі в Україну через пункт пропуску "Шегині".

Додамо, через приїзд Саакашвілі у Шегинях постраждали 11 поліцейських.

А нещодавно Міністерство юстиції отримало запит від Грузії на видачу Михаїла Саакашвілі.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.