Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

шкільний автобус

volynnews.com

Середа, 13 вересня 2017, 15:51

На Львівщині планують закупити 16 шкільних автобусів

шкільний автобус

Комісія облрада передбачила кошти для придбання автобусів для школярів Львівщини.

Проце повідомила прес-служба Львівської обласної ради.

Вчора на засіданні комісії з питань бюджету, соціально-економічного розвитку обласної ради, депутати вирішили внести зміни до обласного бюджету. Йдеться про перерозподіл 15,4 млн грн для закупівлі 16 шкільних автобусів.

Крім цього, облрада вирішила перерозподілити ще 600 тис грн на облаштування майданчиків зі штучним покриттям і тренажерним обладнанням у межах реалізації обласної програми "Спортивний майданчик" на 2017 – 2021 роки". 

Зазначимо, навесні мінстр освіти і науки України Лілія Гриневич наголошувала, що для Львівщини потрібно докупити ще майже 100 "Школяриків". Придбання шкільних автобусів на 70% здійснюватиметься державним коштом, а ще 30% повинні надати органи місцевого самоврядування.

За словами директорки департаменту освіти і науки Львівської ОДА Любомири Мандзій, станом на серпень на Львівщині закупили 45 нових автобусів, а до кінця року у Львівській ОДА планують отримати ще 26 автобусів для шкіл області.

Нагадаємо, минулого року на Львівщині виникли проблеми із тендером на придбання 90 шкільних автобусів, адже восени Антимонопольний комітет скасував закупівлю Львівської ОДА. Відтак частина львівських школярів змушена була самостійно добиратися у школи, які розташовані у сусідніх селах.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.