Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

львівські маршрутки

П'ятниця, 15 вересня 2017, 14:18

У Львові пільговики можуть платити 50% вартості проїзду у маршрутках

львівські маршрутки

У Львівській міськраді вже через кілька тижнів можуть прийняти рішення, згідно з яким пільговики платитимуть за проїзд у маршрутках 2 грн.

Про це сьогодні повідомив заступник міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Сергій Бабак, передає кореспондент Варіантів.

Сергій Бабак розповів, що вже найближчим часом пільгові категорії населення можуть більше не їздити безкоштовно у міських маршрутках.

У міськраді зараз думають над тим, аби пільговики у Львові також сплачували 50% вартості проїзду в громадському автотранспорті. Таку норму в обласних маршрутках запровадила Львівська облдержадміністрація з 1 липня.

"Область прийняла рішення, згідно з яким пільговики платять половину вартості проїзду у маршрутці. Зараз ми вивчаємо досвід обласної адміністрації. Думаю, найближчим часом, вже через кілька тижнів буде прийнято рішення, адже коли є настільки багато пільговиків, то ніяка економіка не працює. Якщо ми врегулюємо це питання, то ми не будемо підвищувати тариф із 4 грн. Але ми готові, що всі будуть проти",  зазначив Сергій Бабак.

За його словами, проведені підрахунки показали, що тариф на проїзд у міських маршрутках повинен становити 6 грн. Втім навіть із такою вартістю проїзду перевізники зазнаватимуть збитків, адже у Львові є дуже багато пільговиків.

"Ми не говоримо про підняття ціни, а про те, що у нас є 24 категорії пільговиків. Тобто якщо ми піднімаємо економічно-обґрунтований тариф до 6 грн то ті люди, які платять, все одно не дадуть можливості стабілізувати ситуацію. Не може бути такої кількості пільговиків. Я був недавно в Болгарії, то там взагалі немає жодної категорії пільговиків. Якщо в людини є якась заслуга перед державою, то їй доплачують кошти до пенсії чи якимось іншим чином, тобто йде монетизація. Коли я сказав про наші 24 категорії, то мені відповіли, що ми ніколи не вирішимо проблему", – наголосив Сергій Бабак.

Зазначимо, що за даними 2016 року, понад 60% львів'ян користуються пільгами в міському транспорті.

Нагадаємо, вчора Львівська міська рада виділила понад 2,5 млн грн на компенсацію перевізникам за пільгове перевезення пасажирів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.